Гострим ножем зробіть надрізи «сіточкою» на обох сторонах тушок. Намагайтеся робити надрізи однакової глибини, щоб готова риба виглядала привабливо і не прорізайте м’якоть до кістки, щоб готова риба не розвалювалася.
Гарненько посоліть рибу зовні і всередині, поперчіть і полийте соком половинки лимона. Залиште маринуватися на 30-60 хвилин.
Рибу обваляйте в борошні.
У розігріту сковороду налийте приблизно 4 ст. ложок оливкової олії, розпустіть в ній вершкове масло. Робіть це швидко, щоб вершкове масло не почало горіти.
Обсмажте рибу до напівготовності, до красивої рум’яності.
Вийміть рибу з сковороди і відкладіть на деякий час.
Для приготування соусу, на помідорах зробіть хрестоподібний надріз, облийте окропом і очистіть від шкурок.
Наріжте помідори кубиками.
Дрібно наріжте часник і цибулину.
Розігрійте в сковороді близько 3 ст. ложок оливкової олії.
Потушкуйте нарізаний часник і цибулю до прозорості, додайте прованські трави.
Додайте в сковороду нарізані помідори. Трохи посоліть і тушкуйте до напівготовності.
Додайте нарізаний болгарський перець. Потушкуйте 2-3 хвилини, не допускайте повного розм’якшення перцю. Досоліть при необхідності, додайте кайєнський, чорний перець та цукор.
Дрібно наріжте зелену цибулю, петрушку і базилік, додайте до соусу.
Потушкуйте соус близько хвилини, потім викладіть на нього рибу і тушкуйте на невеликому вогні під кришкою до готовності (близько 10 хвилин).