Натріть гарбуз на тертці і тушкуйте її на невеликому вогні до м’якості з додаванням 2 ст. ложок молока.
Протріть тушений гарбуз крізь сито.
Яйця збийте з цукром і додайте в них пюре з гарбуза.
Продовжуючи збивати тісто, поступово додайте борошно, молоко, 1 ст. ложку олії та ванілін.
Погасіть соду оцтом або лимонним соком і додайте в тісто.
Посоліть тісто 1 щіпкою солі.
Тісто має бути консистенції дуже рідкої сметани. Якщо воно густовате, додайте трохи молока, а якщо рідкувате - борошно.
Сковороду (неодмінно важку і з товстим дном) розігрійте на середньому вогні. Змащуйте сковороду олією за допомогою шматочка картоплини, наколотого на виделку. Завдяки цьому на сковороду не потрапить дуже багато олії, і тісто не буде «з’їжджати» по олії грудками.
Намагайтеся щоразу наливати однакову кількість тіста і, злегка повертаючи сковорідку, розподіляйте тісто по дну рівним шаром.
Коли млинець підсмажиться з одного боку, переверніть його і злегка підсмажте з іншого.
Подавайте гарбузові млинці зі збитими вершками або сметаною. Можна прикрасити страву ягодами або шматочками фруктів.