Главная | Регистрация | Вход
ЛЮБЛЮ ГОТОВИТЬ
Поиск
Меню сайта
Категории раздела
Салаты [54]
Закуски и бутерброды [39]
Первые блюда [24]
Вторые блюда [116]
Рыба и морепродукты [16]
Выпечка несладкая [19]
Выпечка сладкая [32]
Блины, оладьи, сырники [2]
Торты и порожные [23]
Десерты, напитки [49]
Разное [7]
Пикник [0]
Время жизни сайта
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 53
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика
    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2013 » Июнь » 14 » Сирна запіканка
    14:52
    Сирна запіканка

    Сирна запіканкаЗбільшити

    Для основи запіканки вам знадобиться:

    Сирна запіканка. Інгредієнти

    • 400 г сиру
    • близько 1/2 склянки (100 мл) молока
    • 110-130 г цукру
    • 2 великих або 3 маленьких яйця
    • 3 ст. ложки (50 г) манної крупи
    • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
    • цедра 1/2 лимона
    • 1 ч. ложка лимонного соку
    • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
    • щіпка соли
      Сирна запіканка. Інгредієнти

    Для верху:

    • 1 склянка вишень без кісточок
    • 5-6 невеликих яблук
    • 3-4 ст. ложки сметани
    • цукор та кориця на смак

    Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

    Спосіб приготування:

    1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
      Замочуємо манку
    2. Жовтки відокремте від білків.
      Відокремлюємо жовтки від білків
    3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
      Розтираємо жовтки
    4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирнамаса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
      Протираємо сир
    5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
      Приготування сирної запіканки. Етап 5
    6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
      Приготування сирної запіканки. Етап 6
    7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
      Додаємо збиті білки
    8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
      Додаємо крохмаль
    9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
      Приготування сирної запіканки. Етап 9
    10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею.
      Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
    11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
      Приготування сирної запіканки. Етап 11
    12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
      Прикрашаємо запіканку вишнями
    13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
    14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції.Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.
    Категория: Выпечка сладкая | Просмотров: 745 | Добавил: firemen | Теги: запіканка | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: