Главная | Регистрация | Вход
ЛЮБЛЮ ГОТОВИТЬ
Поиск
Меню сайта
Категории раздела
Салаты [54]
Закуски и бутерброды [39]
Первые блюда [24]
Вторые блюда [116]
Рыба и морепродукты [16]
Выпечка несладкая [19]
Выпечка сладкая [32]
Блины, оладьи, сырники [2]
Торты и порожные [23]
Десерты, напитки [49]
Разное [7]
Пикник [0]
Время жизни сайта
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 53
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика
    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2013 » Июнь » 5 » Торт "Зебра"
    14:52
    Торт "Зебра"

    Торт «Зебра»Збільшити

    Для тіста вам знадобиться:

    Торт «Зебра». Інгредієнти

    • 2 склянки (270 г) борошна
    • 240-260 г цукру
    • 200 г сметани
    • 3 яйця
    • 50 г вершкового масла
    • 2 ст. ложки порошку какао
    • 1/2 ч. ложки соди
    • оцет для гасіння соди

    Для глазурі:

    Торт «Зебра». Інгредієнти

    • 2 ст. ложки молока
    • 2 ст. ложки цукру
    • 50 г вершкового масла
    • 3 ст. ложки порошку какао

    Для посипки:

    • 50 г білого шоколаду або кокосової стружки

    Примітка: інгредієнти розраховані для форми діаметром 22-24 см.

    Спосіб приготування:

    1. Збийте яйця з цукром до утворення пузирчастої маси.
      Приготування торту «Зебра». Етап 1Приготування торту «Зебра». Етап 1'
    2. Додайте в збиті яйця сметану і розтоплене вершкове масло, охолоджене до кімнатної температури. Гарненько перемішайте.
      Приготування торту «Зебра». Етап 2Додаємо розтоплене вершкове масло
    3. Поступово додайте борошно та соду, що погашена оцтом. Ретельно перемішуйте тісто після кожної порції борошна, щоб уникнути утворення грудочок. Тісто має бути консистенції густої сметани. Якщо воно буде рідким, корж, можливо, і пропечеться, але буде занадто вологим всередині. Дуже густе тісто складно буде викладати у форму.
      Приготування торту «Зебра». Етап 3
    4. Отримане тісто розділіть на дві рівні частини. До однієї частини додайте какао. Кількість какао залежить від ваших вподобань. Якщо ви хочете, щоб темні смужки були яскравіші, додайте від 2 до 3 ст. ложок какао. Для більш світлих смужок достатньо 3 ч. ложок порошку. Якщо ви додаєте багато какао, додайте також трохи борошна до світлого тіста, щоб вирівняти густину темної і світлої маси.
      Додаємо какао
    5. У центр змащеною маслом і посипаною борошном форми викладайте по черзі світле і темне тісто. Кількість тіста в кожній порції визначає товщину смужки в готовому виробі - чим більше тіста, тим товстіша смужка. Можна просто чергувати 2 ст. ложки світлого і 2 ст. ложки темного тіста, а для того, щоб смужки по краях коржа і в середині були приблизно однаковими, поступово зменшуйте кількість тіста в кожній порції. Отже, в самий центр форми покладіть 3-4 ст. ложки світлого тіста. У центр світлого тіста покладіть 3 ст. ложки темного тіста. Робіть це струшуючими, «клюючими» рухами, оскільки тісто доволі густе і міцно тримається за ложку. Далі йдуть 2,5 ст. ложки світлого тіста і т. д. Завершальна темна крапка в середині складатиметься з 1 ст. ложки тіста.
      Кладемо світле тістоКладемо темне тістоПриготування торту «Зебра». Етап 5''
    6. Поставте форму з тістом в нагріту до 160°С духовку і випікайте приблизно 1 годину. Не відкривайте духовку перші 20 хвилин. Готовність коржа перевіряйте дерев’яною паличкою.
    7. Готовий корж злегка остудіть, не виймаючи з форми. Потім викладіть його на решітку або тканеву серветку для остаточного охолодження. Завдяки цьому у коржа не буде відсирівати низ.
      Приготування торту «Зебра». Етап 7
    8. Для глазурі закип’ятіть молоко з цукром, поваріть до розчинення цукру.
      Приготування торту «Зебра». Етап 8
    9. Додайте масло. Коли масло розпуститься, додайте какао, гарненько розмішайте і зніміть з вогню.
      Приготування торту «Зебра». Етап 9Додаємо какао
    10. Глазур’ю, що злегка охолола, покрийте корж, що остигнув.
      Приготування торту «Зебра». Етап 10Покриваємо корж глазур'ю
    11. Коли глазур повністю охолоне, прикрасьте торт білими смужками з натертого на дрібній терці охолодженого білого шоколаду.
      Приготування торту «Зебра». Етап 11
      Примітка: корж можна розрізати на 2-3 частини і перемазати шари сметанним кремом, а потім покрити глазур’ю.
    Категория: Торты и порожные | Просмотров: 518 | Добавил: firemen | Теги: торт | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: